Britt Bergers

Mijn naam is Britt Bergers en ik ben paardentandarts. Paarden zijn mijn grote passie! Al van kleins af aan ben ik altijd bezig geweest met paarden en heb ik dit altijd heel erg leuk gevonden. Vanaf mijn zesde jaar heb ik paard gereden en toen ik 14 jaar was kreeg ik mijn eerste paard (zie onderstaande foto). Bij het kopen van mijn eerste paard hadden we geen flauw idee waar we op moesten letten en wat bleek, het was totaal geen makkelijk paard. Ze was heel erg heet en ik moest altijd rustig blijven want anders kon ik er niks mee. Tot op de dag van vandaag rij ik nog steeds en het is niet bij één paard alleen gebleven. Dus ook privé ben ik iedere dag nog met mijn paarden bezig. Rust en geduld zijn dus echt beiden zaken, die in mijn behandeling centraal staan.

Door een paard eerst te laten wennen en te ontspannen krijg je vanzelf een meewerkend paard, zoals je op de onderstaande foto kan zien. En dat geldt ook voor een moeilijk paard.

Door tussen het behandelen door pauze te geven kan het paard de aanpassingen verwerking.

Snijtanden controleren.

 

 

 

Ik heb de opleiding Natural Balance Dentistry by Spencer Laflure in Amerika gevolgd. Dit is een andere methode dan de opleiding in Idaho. Het verschil is dat wij beginnen bij de snijtanden van het paard in plaats van de kiezen, andere tandartsen kijken niet eens naar de snijtanden en deze zijn juist het belangrijkste! Het is namelijk zo dat als er een onbalans in de snijtanden zit, is dit terug te zien in de kiezen door dat er sprake is van verkeerde slijtage. Doordat de kaak dan niet op een natuurlijke manier kan bewegen raakt het zogenaamde TMJ gewricht (kaakgewricht van een paard) uit balans en heeft dit vervolgens effect op het gehele lichaam. Het behandelen van de kiezen is het behandelen van de symptomen en niet het behandelen van de oorzaak. Daarom is het een must om te beginnen bij de snijtanden (lees bij de oorzaak).

 

 

 

Advanced Whole horse Dentistry.